Wollensprookjes
Hallo, leuk dat je mijn blog hebt gevonden.
Mijn blog gaat over mijn passie voor wollen engelen en andere wollen figuurtjes. Ik vind het heerlijk om steeds nieuwe creaties te maken die kracht en ondersteuning geven. De workshops geef ik met heel veel liefde. en plezier. Als je vragen hebt kun je me altijd mailen op wollensprookjes@gmail.com.

Verkoop
Met heel veel liefde maak ik wollen engelen en elfjes en andere wollen figuurtjes.
Deze engelen /elfjes zijn te koop.
Het zijn bijzondere cadeautjes die stuk voor stuk uniek zijn. Kijk maar eens rustig rond op mijn blog. Als een engeltje al verkocht is, maar ik met liefde een andere voor je.


Persoonlijke engel
Je mag ook een engel op maat laten maken, denk hierbij aan formaat, kleur of speciale gelegenheid. Ik stem me af op de persoon voor wie ik de engel maak. Van uit die verbinding ontstaat de engel.

Workshop

Je eigen engel maken is een bijzondere ervaring. Bewust of onbewust zijn we allemaal in contact met onze eigen beschermengel. Door zelf een engel te maken versterk je deze verbinding. Heel veel mensen voelen een enorme liefde op het moment dat ze een eigen engel creëren. De zachtheid van de wol en de mooie kleuren werken direct in op je ziel.
Ik geef regelmatig workshops, ook op afspraak waarin je leert je eigen engel te maken. een workshop kost €45 en duurt 3 - 4 uur.
Wil je ook een keer een workshop volgen? Je bent van harte welkom! Het is bij mij thuis in Renkum. Voor meer informatie kun je me mailen op: wollensprookjes@gmail.com

Therapie

Ben je vastgelopen of heb je inzicht nodig in de situatie waarin je zit, kom eens individueel een engel maken als energetisch proces. Wanneer je creatief bezig bent sta je meer open voor je onderbewuste. We gaan werken met de vraag die je hebt en komen dmv meditatie, de kleuren en de zachtheid van de wol en het contact met je eigen beschermengel(en) tot een antwoord. Een sessie duurt 3 tot 4 uur en kost €75
Voor meer informatie kun je me mailen op:
wollensprookjes@gmail.com

Data aankomende workshops:

Kabouter


Engel

Zondag 10 & 17 aprilwoensdag 7 november 2012

SINT MAARTEN


De ridder is een eigen ontwerp van Gabrielle en de bedelaar is mijn eigen ontwerp. Het paard is een patroon van atelier Anemoontje Het paard van Sinterklaas, maar dan in het zwart uitgevoerd. Het kasteel hebben Robbert-Jan en Gabrielle samen gemaakt. Uit schuimrubber gesneden en vervolgens helemaal met wol volgeprikt.

Het Sint Maarten verhaal 
(Christelijke invloed)
Martinus was de zoon van een rijke koopman. Lang geleden was hij soldaat in het Romeinse leger. 
Op een dag reed Martinus met een groepje soldaten naar een grote stad. Het was koud en mistig. 
Martinus had zijn lange mantel goed om zich heen geslagen. Zo had hij het heerlijk warm. Ze hadden haast, want ze wilden voor donker binnen de stadsmuren zijn.
Toen ze bij de stadspoort aankwamen, stapte er plotseling een arme man op hem af. Hij had geen schoenen, geen jas en geen sokken aan, Je kon aan hem zien dat hij het erg koud had. 
"Wat is er met jou aan de hand?" vroeg Martinus. 'Ach", rilde de man, "ik heb het koud en ik heb zo'n honger". Martinus dacht even na. Hij zou zijn mantel wel willen geven. 
Maar in die tijd mochten soldaten zonder mantel de stadspoort niet in. De mantel hoorde bij hun uniform. Wat moest Martinus nu doen? Hij kon die arme man daar toch niet zo maar laten staan?     
Plotseling kreeg hij een goed idee. "Ik geef hem de helft van mijn mantel. Dan kan ik de andere helft omgeslagen houden!" Hij deed zijn mantel af. Trok zijn zwaard en hakte de mantel in twee stukken. Eén stuk gaf hij aan de arme man. En één stuk sloeg hij zelf om zijn schouders.
Daarna pakte hij zijn beurs en gaf de man wat geld. De arme man was erg blij. Nu had hij een mantel tegen de kou en wat geld om eten te kopen. Hij bedankte Martinus en vertrok. En Martinus? Die reed daarna tevreden met zijn soldaten de stad binnen.
In de nacht die hierop volgde verscheen Christus aan Martinus, bekleedt met de helft van de mantel die Martinus aan de bedelaar had geschonken. Christus sprak tot hem: “Wat jij voor de bedelaar hebt gedaan, dat heb je voor mij gedaan.” Deze beleving raakte Martinus zo zeer, dat hij zich liet dopen en Christen werd. Hij wilde niet langer soldaat zijn, hij wilde juist de armen helpen.
Het verhaal van de bedelaar had zich in de weide omgeving verspreid. Overal in het land sprak men over Martinus goede daad. Veel mensen hielden van hem en vereerden hem, ze wilden zelfs dat Martinus bisschop zou worden. Martinus was echter veel te bescheiden en hij verstopte zich in een ganzenkooi voor de mensen die hem tot bisschop wilden benoemen. Maar de ganzen snaterden zo luid dat hij toch ontdekt werd. Zo werd Martinus een geliefd bisschop en ging hij als st. Maarten de geschiedenis in.
Natuurlijke invloed
De natuurlijke invloed stamt ook uit een ver verleden. Aan het einde van het jaar, wanneer de oogst was binnengehaald, was het vroeger de gewoonte dat mensen ommegangen maakten over de kale velden en akkers. Dank voor de oogst en bescherming tegen kwade geesten gedurende de winternacht waren de motieven hiervoor. Er werd vuur gemaakt op de koude grond en er werden lichtjes rondgedragen. Het vee was binnengehaald en er brak een tijd aan van rust.
St. Maarten is het eerste lichtfeest van het jaar. Op veel plaatsen wordt op 11 november (de sterfdag van st. Maarten) traditiegetrouw door de kinderen een “ommegang” gemaakt in de buurt. Elk kind draagt een lichtje met zich mee, een kaarsje dat brand in een knol of winterpeen: licht in donkere aarde.
Knollen en penen zijn dan ook het laatste wat moeder Aarde ons schenkt voordat zij tot rust komt. De kinderen trekken zingend langs de huizen en “bedelen” om een gift, een deel van de oogst: noten, fruit, rozijntjes e.d. 
Spirituele invloed
De spirituele invloed speelt zich vooral binnen ons zelf af. Wat heeft de geschiedenis van st. Maarten ons nu, in deze tijd nog te zeggen? De weg naar binnen, naar het goddelijke - de Christus - in jezelf, is een menselijke ontwikkelingsweg, zoals die symbolisch ook wordt beschreven in sprookjes. Alvorens nog lang en gelukkig te mogen leven, heeft de hoofdpersoon een aantal opdrachten te vervullen. Zo’n weg te gaan vraagt moed, doorzettingsvermogen en een lichtend voorbeeld. De ontwikkelingsweg van de mensheid wordt door een groot aantal heiligen ver-licht.
 
St. maarten maakt offerkracht zichtbaar. Hij schenkt niet zijn hele mantel weg. Een deel, namelijk de helft, houdt hij zelf. Je zou kunnen zeggen dat hij zijn bezit heroverweegt en gegeven de omstandigheden beslist dat hij met minder toe kan. Je kunt iets van jezelf schenken, maar niet alles. Geven is voor veel mensen gemakkelijker dan ontvangen. Kun je behalve geven ook vragen en ontvangen? Wanneer je je verdiept in het verhaal van st. maarten kun je je afvragen in hoeverre je je met beide figuren kunt identificeren: st. maarten, de gulle gever, een rijk man, en Christus, die bedelaar kan zijn. Herken je ze allebei ook in jezelf? (bron: het sterrenhofje.nl)


Deze lieve pompoenkindjes zijn een eigen ontwerp. Ze hebben een houten kraal als hoofdje.

Transparanten
 
Deze transparant is een pompoen met daarin kindjes die met een lantaarntje lopen.
De kleuren komen helaas niet zo goed tot z'n recht, maar het karton is bruin en er zitten gele sterretjes in.

2 opmerkingen:

 1. Wat heb je het Sint-Maartensfeest mooi verwoord zo! Je tafel ziet er ook prachtig uit! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het is zo'n heerlijke tijd nu met al die gezellige jaarfeesten.
   Houtkacheltje aan 's avonds en lekker knutselen. Ik zag je straatje met vilt, echt een goed idee :)
   Liefs, Jolette

   Verwijderen