Wollensprookjes
Hallo, leuk dat je mijn blog hebt gevonden.
Mijn blog gaat over mijn passie voor wollen engelen en andere wollen figuurtjes. Ik vind het heerlijk om steeds nieuwe creaties te maken die kracht en ondersteuning geven. De workshops geef ik met heel veel liefde. en plezier. Als je vragen hebt kun je me altijd mailen op wollensprookjes@gmail.com.

Verkoop
Met heel veel liefde maak ik wollen engelen en elfjes en andere wollen figuurtjes.
Deze engelen /elfjes zijn te koop.
Het zijn bijzondere cadeautjes die stuk voor stuk uniek zijn. Kijk maar eens rustig rond op mijn blog. Als een engeltje al verkocht is, maar ik met liefde een andere voor je.


Persoonlijke engel
Je mag ook een engel op maat laten maken, denk hierbij aan formaat, kleur of speciale gelegenheid. Ik stem me af op de persoon voor wie ik de engel maak. Van uit die verbinding ontstaat de engel.

Workshop

Je eigen engel maken is een bijzondere ervaring. Bewust of onbewust zijn we allemaal in contact met onze eigen beschermengel. Door zelf een engel te maken versterk je deze verbinding. Heel veel mensen voelen een enorme liefde op het moment dat ze een eigen engel creëren. De zachtheid van de wol en de mooie kleuren werken direct in op je ziel.
Ik geef regelmatig workshops, ook op afspraak waarin je leert je eigen engel te maken. een workshop kost €45 en duurt 3 - 4 uur.
Wil je ook een keer een workshop volgen? Je bent van harte welkom! Het is bij mij thuis in Renkum. Voor meer informatie kun je me mailen op: wollensprookjes@gmail.com

Therapie

Ben je vastgelopen of heb je inzicht nodig in de situatie waarin je zit, kom eens individueel een engel maken als energetisch proces. Wanneer je creatief bezig bent sta je meer open voor je onderbewuste. We gaan werken met de vraag die je hebt en komen dmv meditatie, de kleuren en de zachtheid van de wol en het contact met je eigen beschermengel(en) tot een antwoord. Een sessie duurt 3 tot 4 uur en kost €75
Voor meer informatie kun je me mailen op:
wollensprookjes@gmail.com

Data aankomende workshops:

Kabouter


Engel

Zondag 10 & 17 aprilmaandag 11 november 2013

SINT MAARTEN

Vandaag 11 november vieren we Sint Maarten. De kinderen gaan met een lantaarntje langs de deuren om in deze donkere tijden hun lichtje te schenken en lekkers op te halen.kaart Marjan van Zeyl
DE LEGENDE VAN SINT MAARTENHet was een dag in november. Loodzware grijze wolken bedekten de hemel en een ijzige wind blies de laatste dorre bladeren van de bomen en veegde ze voor zich uit. Over een Franse landweg reed een groepje jonge mannen. Op bevel van de keizer waren ze uit Italië vertrokken, om hier in Frankrijk een nieuwe taak op zich te nemen. Ze moesten zich haasten om het dichtstbijzijnde dorp te bereiken voor het donker werd.
Het begon te regenen en door ze ijzige kou bevroor de grond en werd het plotseling spiegelglad. De ruiters moesten oppassen dat hun paard niet uitgleed en kwamen daardoor maar langzaam vooruit.
Toen het begon te schemeren werd een van de mannen ongeduldig en riep ‘Kijk, daar in de verte ligt een stad. Is dat Amiëns niet? We zullen ons moeten haasten want weldra worden de poorten gesloten.’
‘Hij heeft gelijk’, riep een van de anderen, onze paarden kunnen vannacht weer uitrusten, daarom hoeven we ze nu niet te sparen. Vort! Sneller!’
de mannen spoorden hun dieren aan, maar een van hen wilde zich niet haasten en kwam daardoor steeds verder achterop. Het was de jonge ridder Maarten; hij maakte zich zorgen om zijn trouwe paard dat hem reeds zo vele goede diensten had bewezen. Hij reed liever voorzichtig en rustig op de spiegelgladde weg om ervoor te zorgen dat zijn paard niets overkwam. Van zijn kameraden was al snel niets meer te zien.
De wind werd sterker en de regen ging over in een dichte sneeuwstorm. De sneeuwvlokken waaiden Maarten in het gezicht alsof het fijne naalden waren. Daarom trok hij zijn mantel nog dichter om zich heen en hield met ijskoude vingers de teugels stevig vast.
Het was al donker geworden toen Maarten de stad Amiëns bereikte. Gelukkig stond de grote stadspoort nog open. Juist toen hij naar binnen wilde gaan, bleef zijn paard plotseling staan. De ridder trok met vaste hand aan de teugels, maar het dier verroerde zich niet. Maarten klopte hem op de hals en sprak hem vriendelijk toe. Het hielp niet. Het dier wilde geen stap verder doen. Toen steeg Maarten van zijn paard af en op dat ogenblik bemerkte hij een arme man die in een nis van de stadsmuur beschutting zocht tegen weer en wind. Hij was slechts in wat lompen gehuld en bibberde van de kou.
Hoewel Maarten vaak onderweg een aalmoes aan arme mensen had uitgedeeld, had hij die avond niets anders bij zich als zijn ridderkleed en zijn warme mantel. Toch wilde hij ook deze man helpen en daarom nam hij zijn zwaard en sneed zonder aarzelen zijn mantel in twee stukken. De ene helft gaf hij de arme man, de andere hield hij zelf. Daarna besteeg hij snel zijn paard zonder de dank van de bedelaar af te wachten en reed de stad in om zijn vrienden te zoeken. Hij vond ze in een herberg, waar ze met rode wangen bij de wijn en brandewijn grappen zaten te maken. Toen Maarten bij hen kwam lachte een van hen hem uit: ‘Kijk eens, Maarten is er eindelijk ook!’ maar een van de andere gaf hem een por in zijn zij en fluisterde: ‘Wees stil, zie je niet dat er iets met Maarten gebeurd is, kijk zijn mantel eens!’ de vrienden kenden Maarten goed. Tijdens hun reis hadden zij vaak genoeg meegemaakt dat hij arme mensen die ze onderweg tegenkwamen een aalmoes gaf. Hoe vaak hadden ze niet om hem gelachen en spottend geroepen: ‘Nog even, en je bezit zelf niets meer!’
Toen ze nu merkten dat Maarten nog maar de helft van zijn mantel had, keken ze elkaar getroffen aan. Wat was er gebeurd?
Een van de ridders schaamde zich dat hij met de anderen vooruit gegaan was zonder naar Maarten om te kijken en hij vroeg: ‘Je hebt toch niet je mantel gedeeld om een van de armen te helpen?’
Maarten antwoordde bescheiden: ‘Ja, ik heb hetzelfde gedaan wat ik ook voor mijn broer zou hebben gedaan.’

Die nacht werd Maarten wakker door een helder licht dat in zijn kamer scheen. Christus verscheen hem in de gestalte van de arme bedelaar. Hij had de helft van Maartens mantel om zijn schouders en sprak tot de engelen die hem omgaven:
‘Maarten heeft mij deze mantel gegeven.’
Die droom maakte diepe indruk om Maarten en hij voelde zich geroepen van af dat ogenblik de Christus te dienen. Hij liet zich dopen en trad zo gauw als hij maar kon uit de dienst van de keizer. Zo werkte hij met goedheid, liefde en opoffering onder de mensen en vele ridders volgde zijn voorbeeld.


Deze kindjes zijn helemaal geprikt. het geraamte is van extra stevige pijpenragers, zodat ze zelfstandig kunnen staan.Ik heb ze op een stukje schors gelijmd. Het lampionnetje is van een klein kerstballetje en een stukje kaal geknipte pijpenrager gemaakt. Helaas zijn de foto's niet helemaal scherp geworden.
 
kaart Marjan van Zeyl

Dit kleine pompoenkindje zit op een stukje schors waar een waxinelichtje in kan. Een schattig lichtje voor in de donkere tijden.Ook heb ik nog een jongetje gemaakt die een grote pompoen vasthoudt. Pompoenen kun je uithollen en versieren door er gaatjes in te prikken of figuurtjes in te snijden. Met een waxinelichtje erin heb je een hele warme uitstraling. Het slakje houdt het jongetje gezelschap. gemaakt van een stukje bijenwas, met een echt schelpje. De voelsprieten zijn van een meeldraad gemaakt.Van de uitgeholde pompoen kun je heerlijke pompoensoep maken.

POMPOENSOEP

1 oranje pompoen                      1 grote soeppan
2 grote uien                               1 stevig mes
2 preitjes                                  1 lepel
½ bosje selderij fijngehakt           staafmixer
4 bouillonblokjes                        dunschiller
½ eetlepel kerrie                                maatbeker
250 ml crème fraiche
Boter


Snijd de uien en de prei in ringen. Fruit deze in de soeppan.Snijd met een stevig mes de top en de bodem van de pompoen af. Schil de pompoen met een dunschiller.
Snijd de pompoen doormidden en haal met een lepel de pitten en zaadstrengen uit de pompoen.
Snijd de pompoen in stukken.
Doe de pompoenstukken in de soeppan en voeg 11/2 liter water, de bouillonblokjes, de kerrie en de fijngehakte selderie toe.
Breng de soep aan de kook en laat het geheel een half uurtje doorkoken op een zacht pitje.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg vlak voor het opdienen de crème fraiche toe en roer deze door de soep.


 Fijne Sint Maarten!

3 opmerkingen: